太湖秀剧场,中国无锡,SCA

无锡展示剧院位于中国江苏省太湖附近,其灵感来自中国最大的竹林 – 宜兴竹林公园。这座拥有2000座位的剧院设计用于举办Franco Dragone的永久水上表演,并将于2019年开放。
建筑物的外观由三个主要元素组成,即柱子,遮阳篷和建筑围护结构。

Located close to Lake Taihu in Jiangsu Province, China, the Wuxi Show Theatre concept was inspired by the Sea of Bamboo Park in Yixing, the largest bamboo forest in China. The 2000 seat theatre has been designed to house a permanent water show by Franco Dragone and it is due to open in 2019.

代表了竹林的抽象印象,细长的白色柱子围绕建筑物的周边定位,以便在建筑物外立面和周围景观之间提供屏幕。“竹子”柱在各个入口处逐渐稀疏,以帮助构建通道进入建筑物。

Representing an abstract impression of a bamboo forest, the slender white columns are positioned around the perimeter of the building in such a way as to provide a screen between the building façade and surrounding landscape. The ‘bamboo’columns clear around the various entrances to help frame the accesses into the building.

遮阳篷在屋顶围绕建筑物的周边。从概念上讲,它代表了存在于竹林顶部的树冠。天篷由各种三角形组成,包含多排金色阳极氧化铝百叶窗。每个都是随机定向的,以便为结构创造有机品质。每个百叶窗也设置在不同的角度,以提高从不同角度观看时的变化感。

The shade canopy wraps around the perimeter of the building at roof level. Conceptually, it represents the canopy of leaves that exist at the top of a bamboo forest. The canopy is made up of various triangular bays containing rows of gold anodised aluminium louvres. Each bay is orientated randomly to create an organic quality to the structure and light and shade patterns that fall across the building envelope through the day. Each bay of louvres is also set at different angles to heighten the sense of variation when viewed from different angles.

在结构上,每个百叶窗都支撑在三角形格子结构上,该结构支撑柱子的顶部并将它们的载荷传递到建筑物的主要结构中。遮阳篷和立柱的环境目的是在立面表面提供遮阳,从而降低建筑制冷能耗。

Structurally, each bay of louvres is supported on a triangular lattice structure that braces the tops of the columns and transfers their load into the primary structure of the building. The environmental purpose of the shade canopy and columns are to provide shade over the surface of the façade to passively lower the cooling load on the building.

建筑围护结构主要由涂漆的砌块和幕墙玻璃组成。玻璃直通入口大厅内外的建筑顶部,以提供进出主要公共区域的最大视野。它饰有白色和金色条纹,在建筑物的整个高度上行进,模仿“竹子”节固,并有助于建筑物作为竹林的外缘。

The building envelope is primarily composed of rendered and painted block-work and curtain wall glazing. The glazing is the full height of the building in and above the entrance lobby to provide maximum views into and out of the main public areas. It is fretted with white and gold stripes that travel the full height of the building mimicking the ‘bamboo’ columns and contributing to the effect of the building being the outer edge of a forest of bamboo.

晚上,建筑围护结构从下面照亮,成为一个空灵的灯塔,在“竹子”柱的森林之间瞥见。

At night, the building envelop is illuminated from below, becoming an ethereal beacon, glimpsed between the forest of ‘bamboo’ columns, drawing spectators and audience in from across the lake and surrounding development.

Design: SCA
Project Title:The Taihu Show Theatre
Client:Dalian Wanda Group
Cost:Confidential
Status:Under Construction
Location:Wuxi, China
Sector:Cultural, Leisure, Theatre

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注