TEJ 之家,印度, Neogenesis + Studi0261

该地块位于苏拉特市城市边缘的一个小村庄Bhata,在农田中。1600平方英尺的楼房分散放置在3765平方码的土地上,在场地的西侧留下了郁郁葱葱的绿色景观,呈线性方向。该项目试图将美丽的景观以及客户的需求集合起来,并将其概括在这个建筑构成中。”通过这个项目,我们试图在传统材料中实现一个现代的成语”。

The site is situated in a small village, Bhata in the urban fringes of Surat city amidst the farmlands. The 1600 sq ft blocks are scattered and placed at angles in a linear orientation on a 3765 sq yard of land on the western side of the site leaving the lush green landscape to take over the eastern side. The project seeks to assemble and include the beautiful landscape as well as the client’s needs, to summarize it in this architectural composition. “With this project, we have tried to achieve a contemporary idiom out of conventional materials.”

景观入口处的小路通向一堵有纹理的混凝土墙,上面覆盖着金属凉棚,通过光与影的游戏增强了小路的效果。入口处通向背面的通道,可以从不同的角度看到不同的景观。人们可以从与Otla相连的生活空间感受到开放的景观之美。内部空间是按比例的人性化设计,与更大的半开放空间相连接,其正面是绿意盎然的花园。

The landscaped entry pathway directs towards a textured concrete wall covered with metal pergolas, which enhances the path with the play of light and shadow. The entrance leads to the backside passage that allows varied vistas of the landscape each at a different angle. One can experience the beauty of the open landscape from the living space which is connected to the Otla. The interiors are proportionately humane that connect with the huger semi-open space which fronts the lush green garden.

该建筑的建筑规划和建筑形式是由三个不同的区块组成的,它们的尺寸各不相同,由一个共同的基座和抛物线屋顶连接,使其具有整体性的立面表达,但在功能上又是分离的。这三个区块作为独立的单元具有明显的功能,一个是家庭影院和家庭区的单一空间,一个是中央区块的生活区,还有一个是第三区块的功利空间。

The architectural planning and built form of the building are formularized with the placement of three distinct blocks, varying in dimensions connected by a common plinth and parabolic roof, giving it a monolithic elevational expression yet a functional separation in terms of utility. The three blocks distinctly function as individual units, one is a singular space for home theatre and family area, a living area in the central block, and utilitarian spaces in the third block.

室外的Otla空间成为室内家庭区的附属品,它实际上是房子的磁铁,可以俯瞰景观,创造出一种同时存在的视野。Otla空间是一个多功能的活动中心,同时也提供了一个观察和置身于发达景观中的各种机会。西部和东部景观之间的直接视觉联系是通过中心区块建立的,而通过其他区块的限制,强调了生活区并限制了私人空间的展示。

An Otla space outside becomes an adjunct to the indoor family area which literally functions as the magnet of the house over-viewing the landscape, creating a simultaneity of vistas. The Otla space is a multifunctional center for activities and also provides a varied opportunity to observe and be amidst the developed landscape. The direct visual connection between the western and eastern side landscape is created through the central block while it is restricted through the other blocks which emphasize the living area and restricts the exhibition of private spaces.

我们的想法是尽量减少朝向西边的开口,最大限度地增加朝向东边的开口,使早晨的阳光能够穿透进来。让阳光在一天中的不同时间和季节里与室内的空间互动,有助于创造建筑与非建筑之间的互动。

The idea was to minimize openings towards the west and maximize them towards the eastern side allowing the morning sunlight to penetrate through. Allowing sunlight to interact with the inside to peruse the spaces during various times of the day as well as seasons, helps to create interaction between the built and the unbuilt.

当地最小的材料调色板包括混凝土、粉煤灰砖和金属,在结构的建筑表达中起着重要作用。砖的成分是黑棉土和粉煤灰,这些砖都是在工地附近生产的。抛物线型屋顶由金属框架支撑,而整个地板则由IPS地板完成。作为对环境的回应,这栋房子的维护成本很低,并能很好地扎根于该地。

The local and minimal material palette which includes Concrete, fly ash bricks and metal plays a vital role in the architectural expression of the structure. The composition of black cotton soil and fly ash was used for the bricks which were locally produced very near to the site. The parabolic roof is supported by a metal frame while the entire flooring is finished in IPS flooring. Evolved as a response to the context, the house is low maintenance and well-rooted to the site.

Architects: Neogenesis+Studi0261
Area: 1600 ft²
Year: 2021
Photographs: Ishita Sitwala | The Fishy Project
Manufacturers: Jaquar, Amstard, Better Living
Lead Architects: Chinmay Laiwala, Jigar Asarawala, Tarika Asarawala
Design Execution:Rohan Khatri, Nimit Dadhania
Site Engineer:Ronak Khambhadiya
Contractor:Ashwinbhai Patel
Flooring Work:Hiren Patel
Structure Engineer:Anil Patel
Hvac Consultant:Sagar Refrigeration
Fabricator:Divyeshbhai Patel
Architects:Neogenesis+Studi0261
City:Surat
Country:India

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注