Casa Ter从一个真正的上市过程中涌现出它所居住的文化和自然环境。其形状和材料的决定源于尽可能少地接触自然环境,并使用当代建筑技术诠释当地的建筑文化(农村田野和l’Empordà的城镇)。在此前提下,Casa Ter旨在创造一种个人的地方感,与周围的所有元素密切接触。

Casa Ter surges from a process of truly listing to the cultural and natural environment it inhabits. The decisions behind its shape and materiality are rooted in touching as little of the natural surroundings as possible, and interpreting the local building culture of the area (the rural fields and towns of l’Empordà), using contemporary construction techniques. Following this premise, Casa Ter aims to create a personal sense of place, in close contact with all elements it’s surrounded by.

使用当地的建筑材料。La Bisbal的陶瓷和Ter河的石头。Casa Ter位于Baix Empordà,该地区是三个自然景观的交汇点:海、山和田野。为了让用户感受到这一环境,该住宅由两个体量组成,创造了三个不同的空间,每个空间都向周围的一个景观分支,尽可能地减少对自然环境的接触。

Using local building materials: The ceramics of La Bisbal and stones of the River Ter. Casa Ter is located in Baix Empordà, an area that functions as an intersection between three natural landscapes: sea, mountain, and field. In order to make this context tangible to its users, the home is made out of two volumes which create three different spaces, each branching out towards one of the surrounding landscapes, touching as little of the natural surroundings as possible.

遵循当地的建筑传统,Casa Ter的墙体由KM0材料组成,使用来自当地Ter河的混凝土和石头与陶瓷混合而成,这种材料在邻近的La Bisbal有着悠久的文化传统,在那里这种材料是主要的经济活动之一。

Following the local construction traditions of the region, the walls of Casa Ter are composed of KM0 materials, using a mix of concrete and stones from the local river Ter with ceramics, a material with a long cultural tradition in the neighbouring La Bisbal, where the material makes for one of the main economic activities.

漫步在Casa Ter。这座房子的形状来自于对该地不同景观的观察,每一个体量都朝一个方向延伸,即大海、山丘和田野。Casa Ter的入口路径将您带到一个封闭的天井,这个天井由两个 “L “形的体量(位于地块的平坦一侧)产生。一个卷作为一个公共区域的功能,而另一个,是私人的,在一系列的床和浴室的形式。

A walk through Casa Ter. The house lends its shape from looking for the different views of the site, with each volume running out towards one; The sea, the hills and the fields. The entrance path of Casa Ter takes you to an enclosed patio generated by two volumes in “L” (positioned on the flat side of the plot). One volume functions as a public area, while the other, is private, in the form of a series of bed- and bathrooms.

第二个体量连接着厨房和公共区域,在两个体量之间创造了一个会面点。这个会面点被设计成一个传统的门廊,一部分是室内,一部分是室外,因为空间带有大的玻璃推拉门,可以根据天气情况关闭或打开(夏季急需的遮阳,冬季关闭)。

The second volume connects the kitchen to the public area, creating a meeting point in-between the two volumes. This meeting point is designed as a traditional porch, part indoor, part outdoor, as space comes with big, glass sliding doors that can be closed or opened depending on the weather (much-needed shade in summer, closed off in winter).

在二楼,我们找到了主卧室,它带有一个巨大的加泰罗尼亚穹顶,其几何形状对应于曲线的挤压,该曲线受限于允许的最大高度,墙壁的中心线和房子的外墙。卧室是最私密的空间,只有这个房间,才能让人瞥见周围完整的风景。

On the second floor, we find the master bedroom, which comes with an enormous Catalan vault whose geometry corresponds to the extrusion of the curve that is limited by the maximum height allowed, the centreline of the walls, and the facade of the house. With the bedroom being the most intimate space, only does this room, gives glimpses of the complete surrounding landscapes.

地中海式的生活方式。地中海的生活方式意味着经常在户外生活,因为一年四季气候宜人。在西班牙,拥有一个户外厨房或生活区并不罕见,人们每天大部分时间都在这里度过。理想情况下,这些区域与住宅内部的联系非常紧密,延伸了生活空间,在室内和室外之间,创造了暧昧的空间。

A Mediterranean way of living. A Mediterranean way of living means living outdoors a lot, due to the pleasant climate throughout the year. In Spain, it’s not uncommon to have an outdoor kitchen or living area, where people spend most of their days together. Ideally, these areas are very connected to the inside of the home, extending the living space, and creating ambiguous spaces, in between indoor and outdoor.

Casa Ter是一个多价位的住宅,因为它可以根据使用者的需求或一年中的时间以各种方式使用。房子可以是封闭的,也可以是完全开放的。人们可以选择通过窗户与自然保持距离,也可以让自然进入家中。中心区域,即门廊,可以是使用者想要的任何东西。

Casa Ter is a polyvalent home in the sense that it can be used in various ways depending on the needs of the user or the time of the year. The house can be closed off or set open completely. One can choose to keep nature at a distance through the windows or to let it into the home. The centre area, the porch, can be whatever the user wants it to be.

建筑师:MESURA
面积:250平方米
年份:2019年
摄影师:Salva Lopez
制造商:Santa & Cole, nanimarquina
首席建筑师:MESURA
建设者:Burgos Gasull
景观:MESURA
顾问:Joan Capdevila
城市: Lower Ampurdán
国家:西班牙
Architects: MESURA
Area: 250 m²
Year: 2019
Photographs:Salva Lopez
Manufacturers: Santa & Cole, nanimarquina
Lead Architect:MESURA
Constructor:Burgos Gasull
Landscape:MESURA
Consultants:Joan Capdevila
City:Lower Ampurdán
Country:Spain