thisisneverthat办公楼,韩国,FHHH FRIENDS

这是一个改造项目,将原有的住宅结构改为韩国领先的时尚品牌之一thisisneverthat的办公大楼。大约40%的墙体已经被剥离并重新排列,以适应新结构的需要。

This is a renovation project that changes a pre-existing residential structure into an office building for one of South Korea’s leading fashion brand, thisisneverthat. About 40% of all the walls has been stripped and rearranged to suit the needs of the new structure.

具有不同材料和层次的多层墙体被结构化为一层层的皮肤,包裹着一个预先存在的核心。通过一次一层的剥皮行为,构建了一个光线和亮度的梯度。这种梯度既与光的运动有关,也与身体的运动有关。

Multiple layers of walls with differing materials and hierarchy has been structured as layers of skin that wraps a pre-existing core. By going through the act of peeling the skin, one layer at a time, a gradient of light and brightness is constructed. A gradient that plays both with the movement of light and the movement of body.

通过外部幕墙和内部核心之间的缝隙,构建了一种垂直感。这个缝隙通过引入光线、空气和雨水来突出垂直度,这为结构增加了另一个维度。外层幕墙的半透明性使其能够表达隐藏在背后的垂直度。

There is a sense of verticality that is constructed through the gap between the outer curtain wall and the inner core. This gap highlights the verticality by bringing in light, air, and rain, which adds another dimension to the structure. The translucency of the outer curtain wall enables itself to express the verticality that is hidden behind.

每一层皮肤都体现了不同的物质性,表达了不同的质地和不同的个性。最外面的一层表达了一种平面性,通过内部具有原始和未完成的核心感的层,保留了深度。

Each layer of skin embodies a different kind of materiality that expresses both a different kind of texture and a different kind of personality. The outer most layer expresses a flatness that retains depth through the layers inside that have a sense of raw and unfinished core.

Architects: FHHH FRIENDS
Area: 157 m²
Year: 2019
Photographs: Shin Kyung Sub
Manufacturers: AutoDesk, Byucksan, FILOBE, Hanil, Samnam Window, Trimble Navigation
Landscape: Atree Landscape
Architect In Charge:Han Yang Kyu, Han Seung Jae, Yoon Han Jin, Kim Hak Seong, Hong Hyeon Seok “Jerry”
Design Team:FHHH FRIENDS, FHHHFriends, Han Yang Kyu, Han Seung Jae, Yoon Han Jin, Kim Hak Seong, Hong Hyeon Seok “Jerry”
Clients:thisisneverthat
Engineering:LEEGAK Construction Company
Collaborators:STUDIO COM
City:Seodaemun-gu
Country:South Korea

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注