TMH公寓,中国香港,Human w / Design

TMH公寓是由Human w / Design设计的位于香港的最小公寓。由于公寓内部没有结构墙和圆柱,设计师可以重新配置整个布局,以适应客户当前的生活方式。原来一间卧室的墙壁被拆除,以将现有窗户纳入新的用餐区,现在它已成为该空间中自然采光的主要来源之一。
为了应对室外的自然风光,起居室和就餐区墙壁的底部被橡木饰面板包裹起来,与自然形成联系,并将外部带入公寓。面板还充当墙面保护器和环境光功能,LED灯带安装在墙面的顶部。为了给公寓提供客户想要的宽敞开放的氛围,设计师试图通过创建一个开放式厨房并为休息区选择一对松散的扶手椅来模糊起居和就餐区与厨房之间的界限。
橡木,花岗岩和轻质混凝土漆的组合营造出自然的调色板。墙壁和橱柜根据自然光的穿透力以白色,浅灰色和木质完成。从起居和用餐区的白色背景开始,到厨房末端逐渐发展成深色木质表面,材料的分层创造了空间的深度和通风的感觉。

Apartment TMH is a minimal apartment located in Hong Kong, designed by Human w/ Design. Due to the lack of structural walls and columns inside the apartment, the designer was able to reconfigure the entire layout to fit the client’s current lifestyles. The walls in one of the original bedrooms was removed to incorporate the existing window into the new dining area and it now acts as one of the major sources of natural light in this space.
In response to the natural scenery outside, the base of the living and dining area walls were wrapped in oak wood veneer panels to create a connection with nature and bring the outside into the apartment. The panels also act as a wall protector and an ambient light feature, with the LED light strip fitted at the top of the walls. In order to give the apartment the spacious and open ambience the clients wanted, the designer tried to blur the boundaries between the living and dining area and kitchen by creating an open kitchen and selecting a pair of loose armchairs for the lounge area.
The combination of oak wood, granite and light concrete-look paint creates a natural color palette. Walls and cabinets are finished in white, light grey and wood according to the penetration of natural light. Starting with the white backdrop in the living and dining area and progressing to the dark wood finish at the far end of the kitchen, the layering of materials creates depth of space and an airy feel.

Design:Human w / Design
Photography:Human w / Design