Transformation 之家,荷兰,Lautenbag Architectuur & De Stadsmeubelmaker

在维尔杜姆的南部有一座引人注目的变压器房。这座变压器房建于20世纪20年代,具有表现主义建筑风格。它最初是为了容纳必须为维尔杜姆和周围地区供电的变压器而建造的。特殊的细节使这个变压器房成为一个独特的建筑,是荷兰文化遗产的一部分。在我们开始工作之前,它已经空了20多年,前业主想拆除该建筑。我们将该建筑改造成一个现代的徒步旅行者小屋,可以看到周围的壮丽景色。

Just south of Wirdum is a striking transformer house. The transformer house was built in the 1920s in an expressionist architectural style. It was originally built to house the transformer that had to supply Wirdum and the surrounding area with power. The special details make this transformer house a unique building that is part of Dutch cultural heritage. Before we started working on it, it had been empty for more than 20 years and the former owner wanted to demolish the building. We have converted the building into a contemporary hiker’s cabin with a magnificent view of the surrounding landscape.

由于小的内部平面图不能提供足够的空间来舒适地容纳新的功能,我们决定扩大建筑。大的突出的砖石表面已经在三面被锯开。在新创建的开口位置,有三个具有精细细节的窗台被安装在建筑物上。我们选择了不同的材料和细节来尊重现有的建筑,并以现代元素来加强它。

Since the small internal floor plan did not provide enough space to comfortably accommodate the new function, we decided to expand the building. The large protruding masonry surfaces have been sawn on three sides. Three bay windows with fine detailing have been mounted against the building at the location of the newly created openings. Different materialization and detailing have been chosen to respect the existing building and to enhance it with contemporary elements.

变压器房的这种 “爆炸 “创造了空间和光线。两个元素对于实现新的功能是必不可少的。我们把里面的东西带出来,把外面的东西带进去。从字面上看,光线,通过使用轻型材料得到进一步加强。

This “explosion” of the transformer house creates space and light. Two elements were essential to make a new function possible. We have brought the inside out and the outside in. Literally, light, which is further enhanced by the use of light materials.

窗台由预制的地板和屋顶组成,钢梁上的交叉层压木材的结构。末端的立面用硬化和绝缘的玻璃填充。这些玻璃表面像画一样框住了景观。侧面覆盖着带板条的镀锌钢板,这与变压器的冷却翅片有关。这些板条将屋顶上的雨水通过侧面均匀地导入大地。在这些封闭的侧面也提供了通风。

The bay windows consist of prefabricated floors and roofs with the construction of Cross Laminated Timber on steel beams. The end facade surfaces are filled in with hardened and insulated glass. These glass surfaces frame the landscape like paintings. The sides are covered with galvanized steel panels with slats, which refer to the cooling fins of a transformer. These slats direct the rainwater from the roof evenly to the earth via the sides. Ventilation is also provided on these closed sides.

原有的瓷砖地板被尽可能地保留下来,成为室内简单物化的一部分。室内被视为一个大的木制家具,具有精细的现代细节。现有的木质天花板已经被拆除,以便为夹层腾出空间,放置一张宽敞的双人床。烟囱有一个特殊的作用。过去,它是用来将气体排出建筑物的,现在它将被提供一个玻璃罩,以获得作为天窗的新功能。

The original tiled floor has been preserved as much as possible and is part of the simple materialization of the interior. The interior is regarded as one large wooden piece of furniture, with fine contemporary detailing. The existing wooden ceiling has been removed to make way for a mezzanine with space for a generous double bed. The chimney has a special role. Where it used to serve to get gases out of the building, it will now be provided with a glass cover to get a new function as a skylight.

通过这些微妙的干预措施,我们挽救了这个具有特色的变压器房,使其免于被拆除,并通过将其改造成一个徒步旅行者的小屋,使其在未来100年内再次适合使用。

With these subtle interventions, we have saved the characteristic transformer house from demolition and made it suitable for use again for the next 100 years by transforming it into a hiker’s hut.

Architects: Lautenbag Architectuur; Interior Designers: De Stadsmeubelmaker
Area: 25 m²
Year: 2020
Photographs: Bas Gijselhart
Lead Architects: Diana Lautenbag, Ronald van der Zwaag
Interiors:De Stadsmeubelmaker
City:Wirdum
Country:The Netherlands

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注