United Nations 大学,葡萄牙,Pitagoras Group

该项目是对一栋旧的工业建筑进行改造,用于安装联合国大学和AMA行政现代化机构。该建筑位于Couros地区,毗邻Guimarães历史中心的围墙核心,相对于剩余的城市结构来说,遭受了一些隔离,在19世纪末,随着在其范围内建造新的大道,以及在20世纪中期,随着 “城市卫生 “工程和在Toural广场建造连接中心的新大道,这种隔离更加突出了。

The project is about the remodeling of an old industrial building for the installation of UNU, United Nations University, and AMA, Agency for Administrative Modernization. The location of the building in Couros area, adjacent to the walled nucleus of the historical center of Guimarães, suffered some segregation relatively to the remaining urban fabric that is accentuated in the final of the century XIX with the construction of new avenues in its limit and, in the mid 20th century with the works of “urban hygiene” and the construction of a new boulevard that connects to the center in the Toural square.

这些城市事件和皮革处理行业的相继消失,使工厂综合体被遗弃或重新用于其他目的或新的行业。这个地区的形象是由那些被遗弃或改造的建筑建立起来的,但也是由城市居民的记忆,有时是想象的和主观的,从直到今天的碎片中阐述的。特别是,这组工厂建筑,包括这个项目,具有不同的特点,围绕天井排列,是塑造我们今天所知的库罗斯地区的连续事件的见证。

These urban events and the successive disappearance of the leather treatment industries left factory complexes abandoned or reused for other purposes or new industries. The image of this area is built from that abandoned or transformed buildings, but also from the memories, sometimes imaginary and subjective, that the inhabitants of the city have been elaborating from the fragments that have arrived until today. Particularly, this set of factory buildings, where this project is included, with a different character, arranged around a patio, are the testimony to the successive events that shaped the Couros area as we know it today.

该建筑呈 “L “型发展,有宽阔的空间,由被拆除的、没有建筑价值的建设性元素所分割。然而,传统的屋顶结构,如桁架和木梁,被完全恢复和重建。认识到并重视原有的建筑元素,它采用了一个内部体积的解决方案,具有独特的和独立的阅读,所有的工作空间都放在那里。

The building is developed in an “L” plan, with wide spaces, subdivided by elements constructively poor and without architectural value that were demolished. However, the traditional roof structure, in trusses and wooden beams, was completely rehabilitated and rebuilt. Recognizing and valuing the original architectural elements, it was adopted a solution in interior volumes, with distinct and independent reading, where all workspaces are placed.

独立的特征通过在流通空间和体量之间的屋顶分离而得到加强,突出了两个不同的现实:在流通空间,可以看到原有屋顶结构的广泛阅读,而在内部体量,一个假的天花板,符合并保证了工作空间的舒适。建筑物的入口位于建筑群最长部分的中心。在位于联合国大学大楼和高级研究生培训中心之间的院子里,现有的地板被保留下来,采用花岗岩石板,纠正了现有的不均匀性。

The independent character is enhanced by the separation of the roofs between the circulation spaces and the volumes, highlighting two distinct realities: in the circulation spaces a wide reading of the pre-existing space where the structure of the original roof can be seen, and in the interior volumes, a false ceiling that conforms and guarantees comfort to the workspaces. The building access is made in the center of the longest section of the complex. In the courtyard located between this UNU building and the Advanced Postgraduate Training Center, the existing floor was maintained, in granite flagstone, correcting the existing unevenness.

Architects: Pitagoras Group
Area: 790 m²
Year: 2017
Photographs: João Morgado
Structure and Foundations: Projegui
Mechanical Engineer: CLE
Electrical Engineer: Feris Projectos Eléctricos
Collaborators:João Couto, André Malheiro, Tiago Ranhada, Gonçalo Vasconcelos
City:Guimarães
Country:Portugal

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注