Untitled House,英国伦敦,Szczepaniak Astridge

Untitled House是英国伦敦由Szczepaniak Astridge设计的简约住宅。基础,楼板,圆柱,天花板和浴室成为混凝土浇筑。从地下厨房水槽到一楼浴室的垂直空隙的灵感来自Gordon Matta-Clark,他在纽约废弃建筑中进行的实验。空隙使居住在这对夫妇中的夫妇在饮食,烹饪和沐浴之间建立了联系。新的地面外立面设计为可移动的木工细木工,可以根据天气进行控制。
门具有大房檐以防止雨淋,使门居中旋转并在打开时锁定在金属框架中。该立面被转包给了Assemble。浴室设计为沐浴的场所,远离现代生活的干扰,另一个世界。混凝土表面用萨拉米石制成,形成水槽和浴缸的底部。Assemble –特纳奖得主–作为细木工分包商参与了该项目。直接由客户指定,由Szczepaniak Astridge负责设计,Assemble在后方建造了木质外墙,并通向花园。

Untitled House is a minimal residence located in London, United Kingdom, designed by Szczepaniak Astridge. A foundation, a floor slab, a column, a ceiling and a bath become the concrete sculpture. The inspiration for the vertical void from ground floor kitchen sink to first floor bathroom was Gordon Matta-Clark and his experiments in New York abandoned buildings. The void enabled a connection between eating, cooking and bathing for the couple who occupied the house. The new ground external façade was designed as moving piece of timber joinery that can be controlled depending on the weather.
With a large overhang to protect from the rain the door pivot centrally and lock into the metal framework when open. This facade was subcontracted out to Assemble. The bathroom was designed as a place to bath, away from the distractions of modern life, another world. The concrete finishes were complimented with a salami stone to form the sink and the base of the bath. Assemble – the Turner Prize winners – worked on this project as joinery sub-contractors. Appointed directly through the client and working to designs by Szczepaniak Astridge, Assemble built the timber facade at the rear, which opens on to the garden.

Design:Szczepaniak Astridge
Photography: Nicholas Worley