Urbanprem Minami Aoyama,日本,Yuko Nagayama & Associates

这座租户建筑位于住宅区,面对着距离青山大道一个街区的狭窄街道,与沿途的一些高楼形成对比。坐落在这两种规模之间的空隙,我们的目标是以一种不属于这两种规模的方式来站立。

This tenant building is in the residential neighborhood facing the narrow street from one block away from Aoyama Ave, by contrast to a number of tall buildings along the way. Situated in this gap between these two scales, we aim to stand the one in a way that doesn’ t belong to both of these scales.

建筑物的形状是相当向天空弯曲的,就像一个肚子向前伸出来一样,这使得人们在从街上往上看时无法分辨它有多少层。在每一层打开的两个狭长图案的窗户的设计也让人不清楚其规模。阳光反射在弯曲的外墙上,就像渐变一样,而在房间里,它通过窗户流进来。基于 “抽象 “的概念,我们设计了一种建筑和人之间相遇的新方式。

The shape of the building is fairly bent skywards, like a stomach being stuck out forward, which does not allow people to tell how many stories it has in looking up the building from the street. The design of two slit patterned windows that opens on each level also makes unclear the scale. Sunlight reflected on the curved outer wall like gradation, while inside of the room it streams in through the windows. Based on the concept of “abstraction “,we design a new way of the encounter between architecture and people.

Architects: Yuko Nagayama & Associates
Area: 144 m²
Year: 2012
Potographs: Daici Ano
City:MINATO
Country:Japan

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注