这栋 740 平方米的两层住宅位于莫斯科州 Novouspenskoe 别墅区的一个斜坡上。
主入口和车库位于地块的最低点。房屋的朝向是根据最大日照和视角设计的:窗外是松树和桦树构成的美丽风景,充足的自然光射入室内。
这种解决方案可以将房屋与密集的开发项目拉开距离,并将其集中在庭院周围,所有的主要建筑都面向庭院。

The 740 sq. m two-storey house is located on a site with a slope, in the Novouspenskoe villa community, Moscow region.
The main entrance and garage are positioned at the lowest point of the site. The house is oriented according to maximum insolation and viewpoints: a beautiful landscape with pine and birch trees opens from the windows, and enough natural light enters the premises.
This solution allowed distancing the house from dense development and concentrating it around the courtyard where all the main premises face to.

由于建筑体量分布合理,我们可以在狭小的场地上保留大片区域,80% 的树木不受影响。

We could keep a large area of a small site untouched, leaving 80% of the trees untouched, thanks to the correct distribution of architectural volumes.

房屋建筑可分为三个部分。第一座位于底层,是一个客厅-厨房,并配有一个独立的功能性厨房;第二座位于二层,是一个主人区,配有卧室、步入式衣帽间和浴室。第二栋一楼是车库和杂物间,二楼是家庭办公室,同时也是第二间卧室;三楼是带小型浮动浴缸的 SPA、健身房,上面还有两间儿童房。最后一幢还包括工作人员的房间。

The architecture of the house can be divided into three blocks. In the first one, on the ground floor, there is a living room-kitchen with a separate functional kitchen; and a master area with a bedroom, walk-in closet, and bathroom on the second floor. On the ground floor of the second block, there is a garage and a utility block, a home office also serving as a second bedroom – on the second floor; SPA with a small floating bathtub, a gym, and above it, there are two children’s rooms. The last block also contains rooms for staff.

楼与楼之间的过渡是一个双层高的画廊,里面将摆放客户收藏的艺术品。画廊的大面积玻璃使我们得以远离昏暗的走廊,让更多的自然光进入空间。

The transition between blocks is made in the form of a double-height gallery, which will be filled with art objects from the clients’ collection. The gallery’s large glass area allowed us to move away from dark corridors and welcome more natural light into the space.

房子有三个露台:其中两个在一楼,靠近客厅和餐厅,第三个露台在二楼主卧室旁边。

The house has three terraces: two of them are on the ground floor, near the living room and dining room, and the third is next to the master bedroom, on the second floor.

体量的平衡、深色与浅色的交替、水平与垂直的纹理、透明与致密的搭配,使房屋与周围环境完美融合,再次强调了克里莫夫建筑事务所的主要原则:每个地方都有自己的建筑。

The balance of volumes, the alternation of dark and light, horizontal and vertical textures, transparent and dense, perfectly fits the house into the surrounding context, once again emphasizing the main principle of Kerimov Architects: each place has its own architecture.

Architects: Kerimov Architects
Year:2023
Area:740 m2
City: Uspenskoe, Moscow region
Country: Russia