Noto别墅,意大利, Westway Architects

Westway建筑师最近完成了一个新的度假屋项目,它位于离诺托几公里远的山坡上,可以俯瞰Vendicari自然保护区。这座房子是为一个米兰家庭设计的,由三个大型的不同的几何体组成,这些几何体在视觉上被连接起来,将室内和室外的景色联系在一起;住宅被嵌入一个橄榄园,旨在与景观和地平线融为一体。

Westway architects has recently completed a project for a new holiday home on a hillside overlooking the Vendicari Natural Reserve a few kilometers away from Noto. The house is though for a Milan family and is organized in three large distinct geometrical bodies that are visually connected by an itinerary of views that tether the interior and the exterior; embedded in an olive garden, the residence aims at become one with the landscape and the horizon.

这个地方在很大程度上激发了产品的诞生:我们想从构成房子的材料体量开始,创造一个 “风景的颂歌”。我们还加入了一棵大果树,以强调家庭生活和自然元素之间的联系”–劳拉-弗朗西斯基尼解释说。三个体块以其形状定义了房子的功能,最大的体块定义了白天的生活区,而两个较小的体块则对应于睡眠区。卢卡-奥雷吉补充说:”其中一个体块源于断裂和旋转,放大了两个体块之间的关系,并强调了它们的几何形状”。

The place inspired the birth of the product to a great extent: we wanted to create an “ode to the landscape” starting from the material volumes that make up the house. We also incorporated a large fruit tree, to stress the connection between domestic life and the natural element” – explains Laura Franceschini. The three volumes define the house’s functions with their shape, the largest block defines the day living area, while the two smaller ones correspond to the sleeping areas. “One of the blocks stems from the rupture and rotation that amplifies the relation-opposition between the two and underlines their geometries” Luca Aureggi adds.

形状、颜色和材料的选择强调了设计的意图,即建立一个现代建筑,并在其中应用传统元素;事实上,诺托石是建筑体量所选择的包层,而深色的摩迪卡石则被选作外部地板。棕色抹灰勾勒出走廊的轮廓,穿过并连接了房子的所有空间。颜色的选择来自于将黑暗的、几乎被压缩的纵向空间与更宽敞的房间空间并列的意图,后者被自然光所淹没。甚至玻璃也是被选择的主要材料之一,以便保证房屋内部和外部之间的渗透关系。

The choice of shapes, colours and materials underlines the design’s intention to build a contemporary architecture, in which to apply traditional elements; Noto stone is in fact the cladding chosen for the architectural volumes, while the darker Modica stone is chosen for the exterior flooring. Brown plaster outlines the corridor that crosses and connects all the house’s spaces. The colour choice derives from the intention of juxtaposing the dark, almost compressed, longitudinal space with the more ample spaces of the rooms, which are inundated by natural lighting. Even glass is among the main materials chosen, so as to guarantee and osmotic relationship between the interior and the exterior of the house.

房子里的风景还是风景里的房子?这两种关系对这个独栋别墅来说都是真实的,它在很大程度上将自己的使命与内部和外部的连续体验联系在一起。这座房子是由三座旋转的建筑组成的,并由一条长长的低矮的走廊连接,里面有厨房、楼梯井、壁龛和内置衣柜。

The landscape in the house or the house in the landscape? Both the relationships are true for this single-family villa that very much connects its vocation to being a continuous experience between inside and out. The house is built with three blocks rotated one towards the other and linked by one long lowered corridor that hosts the kitchen, the stair well, niches and built-in wardrobes.

走廊被分割成若干 “分支”,一棵树被纳入房子的空间中并不是巧合。白天的区域和夜晚的区域是分开的,但通过大窗户与外界保持着持续的关系,这些窗户经过了非常详细的研究,以便包含技术和能源效率包。在房子里可以看到许多由Westway建筑事务所设计的定制家具的例子,其中包括桌子、沙发和衣柜,它们的质地让我们想起了周围乡村的典型材料。西面的立面更加内敛,开口类似于凹槽,就像主入口,让人联想到巴格利围墙上的狭窄开口。

The corridor breaks up in to “ramifications” and it is no coincidence that a tree is incorporated in the spaces of the house. The day area and the night area are separate, but in constant relation with the outside through the great windows, which have been studied in great detail so as to contain technology and energy efficiency packages. Many examples of custom made furniture designed by Westway Architects are visible in the house, among them the tables, sofas and the wardrobes, their textures reminding us of typical materials from the surrounding countryside. The western façade is a lot more introverted, the openings are similar to embrasures, like the main entrance that evokes the narrow openings in the boundary walls of bagli.

覆盖物系统已经被研究过,作为一个坑道,部分可以行走,并可以通过楼梯进入,这成为白天区域的一整面墙的主角;一个游泳池、车库和一整层专门用于公用事业的房间使别墅更加完整。

The coverings system has been studied to work as an rabbet of pitches, that are partially walkable and accessible through a flight of stairs, which becomes the protagonist of a whole wall in the day area; a pool, garage and an entire floor dedicated to utility rooms complete the villa.

Architects: Westway Architects
Area: 250 m²
Year: 2021
Photographs: Andrea Martiradonna
Structural Engineer :Giuseppe Ingallina
Lighting Design:Marco Stignani
Indoor E Outdoor Walls Finishings:Matteo Brioni
Darkening System:Lupac
City:Noto
Country:Italy

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注