这是一套独特的高层公寓,拥有锐角和大窗户。我们的主要任务是让它成为一个适合观察城市的地方。处理 70 度角是相当困难的,但我们还是尽可能按照人体工程学原理组织了一切:有一些储物空间、一张办公桌和一个休息区。

This is a unique high-floor apartment with acute angles and large windows. Our main task was to make it a place suitable for observing the city. Dealing with 70-degree angles is pretty difficult, but we managed to organize everything as ergonomically as possible: there is some storage space, a work desk and a lounge zone.

窗户不能打开,只有天花板下有小型通风装置。我们开发了一套通风和空调系统,使公寓内始终有新鲜空气。

我们的团队创建了一个设计项目,并完全按照计划和预算进行室内设计。我们还专门为这套公寓设计并制造了所有的橱柜家具。

Windows cannot be opened; there are only small ventilators under the ceiling. We have developed a ventilation and air conditioning system so that the apartment always has fresh air.
Our team created a design project and worked with the interior exactly according to the plan and budget. We also designed and manufactured all the cabinet furniture specifically for this apartment.

开放式起居室的中心是一块巴塔哥尼亚石英石,石英石层呈半透明状,背后装有 LED 灯。傍晚时分,石板变成了一盏令人印象深刻的灯。整个房间也采用了不同色调的石英石。我们选择了青铜橱柜面板、Atlas Concorde 大理石瓷片和高光白色厨房设备。

The center of the open-plan living room is a slab of Patagonia quartzite with translucent quartz layers with LED lights behind it. In the evening, the stone becomes an impressive lamp. The whole room is also designed in different shades of quartzite. We opted for bronze cabinet fronts, Atlas Concorde marble porcelain tiles, and a high-gloss white kitchen unit.

客户希望有一个靠窗的地方可以欣赏城市美景,我们根据这一愿望设计了厨房。水槽靠窗,台面变成了工作台和早餐区。
精美闪亮的尖顶外墙由精致的亮光玻璃制成。冰箱配有简约的把手。

The client wanted to have a place by the window to watch the city view, and we shaped the kitchen according to this wish. The sink is located against the window, and the countertop turns into a work table and a place for breakfast.
The beautifully shining tip-on facades are made of refined glossy glass. The refrigerator is fitted out with a minimalistic handle.

开放式客厅面临的挑战之一是如何悬挂电视,以便从任何角度都能看到。同时,我们还希望尽可能多地安排储物空间。因此,我们将电视挂在了橱柜的假面上。在电视机后面,还有一个挂反季衣服的地方。

One of the challenges regarding the open-plan living room was to hang the TV so that it could be seen from any angle. Along with this, we aimed at organizing as many storage spaces as possible. As a result, we hung the TV on the cabinet’s false facade. Behind the TV, there is a place for hanging off-season clothes.

最初,厨房和客厅是分开的。我们用一条走廊将这两个房间合并在一起,这样一进公寓就能看到主房间。白色的桌椅和磨砂古铜色玻璃面板的橱柜奠定了公寓的基调。

橱柜掩盖了开发商规划的玻璃窗的空白部分。在这个位置摆放这件家具,可以增加一些空间来存放餐具和装饰品。

Initially, the kitchen and living room were separate. We have combined these two rooms with a hallway so that the main room can be seen immediately after entering the apartment. The very tone of the apartment is set by a white table and chairs and a cupboard with frosted bronze glass fronts.

The cupboard hides a blank part of the glazing planned by the developer. Placing this piece of furniture at this spot adds some space to store the dishes and décor pieces.

我们摒弃了客户最初提出的经典设计,放弃了严格的对称和墙面装饰。尽管不对称,甚至 “随意 “的镜面摆放方案,我们的设计在色彩和纹理上都是一致的。室内的每个细节都体现在旁边的装饰元素和家具上。
这间公寓的卧室也是非矩形的。卧室的复杂角度在隐藏着 LED 灯和通风栅格的假天花板上重现。
床头柜上方的大镜子支撑着房间的不对称。旁边还有一个悬挂式梳妆台。此外,卧室床头柜上方还配有黄铜灯。

We moved away from the classic design originally proposed by the client and opted out of the strict symmetry and wall decorations. Despite the asymmetry and even the “random” mirror fronts placement scheme, our design is consistent in terms of colors and textures. Each detail of the interior is reflected in the decorative elements and pieces of furniture located next to it.
The bedroom in this apartment is also nonrectangular. The complex angles of the bedroom are repeated in the false ceiling hiding LED lights and ventilation grills.
The asymmetry of the room is supported by large mirrors above the headboard. Next to them, there is a hanging vanity table. Besides, the bedroom is equipped with brass lamps placed above the bedside stand.

浴室内装饰着大理石和黄铜漆铝制马赛克,与室内的主色调相同。
浴室里有一个立柱柜,里面有一台洗衣机和一台烘干机。这些设备隐藏在与厨房相同的外墙后面:它们的底座由白色搪瓷中密度纤维板制成,上面覆盖着精致的亮光玻璃。
水槽下方、镜子后面和马桶上方的柜子里也可以存放物品。棱形的面板让人联想到走廊上的橱柜,每个橱柜的把手都是用织物环制成的。在这间浴室里,我们决定使用户外防水织物制成的窗帘。

In the bathroom decorated with marble and brass-painted aluminum mosaics, the main interior palette is repeated.
In the bathroom, there is a column cabinet containing a washer and a dryer. The appliances are hidden behind the facades repeating the kitchen ones: their base is made of white enameled MDF covered with refined glossy glass.
It is also possible to store things in the unit under the sink, behind the mirror and above the toilet. The ribbed fronts remind of the hallway cabinets with each of them having handles made of textile loops. For this bathroom, we decided to use a curtain made of outdoor water-repellent fabric.

Architects: Alexander Tischler
Year:2022
Area: 59 m2
Photography: Yaroslav Lukiyanchenko
Lead Architects : Karen Karapetian
Engineer:Oleg Mokrushnikov,Konstantin Prokhorov
Head of Purchasing:Ekaterina Baibakova
Finishing Manager:Pavel Prokhorov
Designer:Iuliia Tsapko
Installation Manage:Alexey Stepanov
Stylist: Nastasya Korbut
City: Moscow
Country: Russia