Wrap and Open之家,日本,SAI Architectural Design Office

为位于山村群中的一块转角地的房子做规划。客户希望这栋房子将来能成为商店和住宅。

Planning for a house on a corner lot located in a cluster of mountain villages. The client wanted the house to be a store and residence in the future.

在很多情况下,当房子和商店结合在一起时,区域被明确划分,但在这个项目中,客厅、餐厅和家人休息的私人房间也被用作商店,使房子成为一个可以在私人和商业生活之间无边界来回的地方。

In many cases, when a house and a store are combined, the areas are clearly divided, but in this project, the living room, dining room, and private rooms where the family relaxes are also used as stores, making the house a place where one can go back and forth between private and business life without borders.

一面墙包裹着整个建筑,在一些地方安装了大型的配件,这样居民就可以自由地使用这个空间,既是私人空间又是公共空间。我们的目标是创造一个建筑,在这个建筑中,房子可以在各种场景中支持住户,而不仅仅是它作为一个家的功能。

A single wall wraps around the entire building, and large fittings are installed in some areas so that the residents can freely use the space as both private and public space. We aimed to create an architecture in which the house can support the residents in various scenes more than just its function as a home.

Architects: SAI Architectural Design Office
Area : 100 m²
Year : 2020
Photographs :Norihito Yamauchi
Architectural design : Satoshi Saito
Structural Design : Syunsuke Sako
Program / Use / Building Function : Residential
Country : Japan