Antônio Bicudo 公寓,巴西, Vão

Antônio Bicudo公寓位于三层建筑的上层,位于Pinheiros附近。未来住户的要求是重新安排50平方米的实用面积,以便将卧室与其他空间隔离开来。考虑到这一点,施工几乎是在没有任何拆除的情况下完成的,这在改造项目中是很不寻常的。

The apartment Antônio Bicudo is located on the upper level of a three levels building, situated in the neighborhood of Pinheiros. The stand point requested by the future resident was that the 50m2 of the useful area were to be rearranged, so that the bedroom could be isolated from the remaining spaces. Considering it, the construction was realized almost without any demolition, which is quite unusual in remodeling projects.

已经存在的墙的延伸允许创建一个庇护卧室的体量,将其从转向街道的主立面迁移到后立面,那里的窗户面向所有居民使用的内部花园。除了保护这个休息环境不受街道声音的影响外,新的设施还旨在使综合生活区(客厅、厨房和阳台)的比例得到平衡,以及落在其中的自然光。

The extension of the already existing wall allowed the creation of a volume that shelters the bedroom, relocating it from the main facade, which was turned to the street, to the posterior one, where the windows faced an interior garden used by all the inhabitants. Besides preserving this resting ambient from the street sounds, the new establishment was also intended so that the proportions of the integrated living area (living room, kitchen and balcony) were balanced, as well as the natural light that falls upon which of them.

在外部方面,转向客厅,体积得到了铁元素(一个架子和一个支撑家具),通过3.5直线米,得到了书籍、电子设备和LP的收藏。鉴于该建筑在底层提供了一个集体洗衣房,在单位标出的私人区域被一个大的储藏室柜子取代(它不仅可以容纳食物和家用清洁剂,还可以容纳一个洗衣箱),嵌在上述体积的侧面。

In the external facet, turned to the living room, the volume received iron elements (a shelf and a support furniture) that goes through 3.5 linear meters to get up books, electronics devices and the collection of LPs. Given that the building provides a collective laundry room at the ground floor, the area marked out to a private one at the flat was replaced by a big pantry cabinet (that holds not only food and household cleaning chemicals, but also a washing tank), embedded at the side facet of the mentioned volume.

其余的潮湿区域被汇集到位于公寓后面的一个独特的横向轴上。在浴室的顶部有整个建筑的储水箱,因此厨房、浴室和卧室下面的衬里符合较低高度的水平计划,这只在客厅区域被打断,那里的天花板离开了木结构。衬里和与天花板不相连的体积一起能够扩大社交区域,在体积的顶部产生一个额外的空间,可以通过一个金属支撑楼梯进入。

The remaining wet areas were brought together in a unique transversal axis situated at the back of the apartment. On top of the bathroom are located the storage water tanks of the whole building so that the lining underneath the kitchen, the bathroom and the bedroom conforms a horizontal plan of a lower height, which is only interrupted at the living room area, where the ceiling leaves out the wood structure. Together, the lining and the volume untied to the ceiling were able to enlarge the social area, generating an additional space on the top of the volume that can be accessed by a metallic support stair.

Architects: Vão
Area: 50 m²
Year: 2017
Photographs: Rafaela Netto
Manufacturers: Iluminação, Serralheria, Vidraçaria
City: PINHEIROS
Country: Brazil

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注