Artest餐厅,莫斯科,VETER

在特鲁布尼科夫大街上有一座两层楼的小豪宅,有遮阳的露台。还有Arkadiy Novikov与主厨Atrem Estafev合作的第一家高级餐厅的招牌菜。在着手这个项目时,我们对客户的愿景的独特性感到惊讶,它不是由已经存在的餐厅的陈旧模式组成的。

A small two-story mansion with the shaded terrace in Trubnikovsky lane. And the first fine dining restaurant of signature dishes by Arkadiy Novikov in partnership with chef Atrem Estafev. Embarking on the project, we were astonished at the uniqueness of the client’s vision which was not made up of clichéd models of already existing restaurants.

两个世界呈现在我们面前。一楼描述的是黑暗世界。根部、土壤和地球本身的丰富性。一楼是进入光明世界的门户,光芒四射,空气清新。一个令人惊叹的楼梯用黄铜片分层连接着这些过渡阶段。其中一个特质是俄罗斯的前卫厨房,那里的菜肴是在手工制作的陶瓷上进行的。在接受了如此规模的任务后,我们完全沉浸在对世界的阐述中。

The two worlds were presented to us. The ground floor depicted the Dark world. Roots, soil, and the earth itself in its richness. The first floor served as a portal into Light world, glowing and airy. A stunning staircase layered with brass sheets bridges these transition stages. One of the idiosyncrasies is the Russian avant-garde kitchen where the dishes are served on handmade ceramics. Having been commissioned with the task of such scale, we fully immersed ourselves in the elaboration of the worlds.

首先,我们需要参考点。地面层的根基发展到光的世界。这就是我们如何想出10人厨师桌的想法及其根基。而在一楼,我们想要轻盈和与空间共舞。所以Arkadiy和Artem提出了以壁炉为中心的概念。一楼有块状纹理的墙壁是地球的精髓。与蘑菇帽相似的百叶窗让你以为它们是从餐厅的墙上长出来的。黄铜色的厨房岛与埋藏在地球深处的金属形成了类比。

First, we needed reference points. The rootedness of the ground floor developing into the light world. That’s how we came up with the idea of the chef’s table for 10 people with its roots. And on the first floor, we wanted lightness and dance with space. So Arkadiy and Artem brought forward the concept of a fireplace as a centerpiece. The ground floor with its lumpy textured wall is a quintessence of earth. The shutters which bear resemblance to mushroom caps trick you into thinking they grow out of the restaurant walls. The brass-patinated kitchen islands create the analogy with metals buried deep in the bowels of the Earth.

定制的厨师桌从地板上长出来,其根部是由八块倒下的树桩碎片组成的。从北高加索带来的理想木材经过精心挑选、抛光,并在上面铺上野生梨木板,完成了定制的招牌桌子。入口大厅里的雕塑长椅是两个世界之间的图腾。一楼的深色木质色调和一楼的浅色触觉形状。丰富的哑光墙面伴随着一面光亮的镜子–这是克里斯托夫-加尼翁的杰作,放大了空间的神秘主义。

Bespoke chef’s table sprouting from the floor with its roots are made up of eight fragments of fallen trees stumps. The ideal wood brought from the North Caucasus was meticulously picked, polished, and topped with a wild pear slab to complete the custom-made signature table. The sculpture bench in the entrance lobby is a totem between the two worlds. Dark woody hues of the ground floor and light tactile shapes of the first floor. Rich matte walls are accompanied by a glossy mirror -an masterpiece by Christophe Gagnon- which amplifies the mysticism of the space.

与上部空间的 “舞蹈 “与地面区域携手并进。 Arkadiy Novikov和Artem Estafev自己完全参与了合作工作。 我们建议以雕塑为中心的空间,这是项目的起点,并发现将空间浓缩成一个巨大的实体,同时在形状上具有可塑性和轻盈性,这是至关重要的。这个概念把我们带到亨利-摩尔和Isamu Noguchi的作品中。

‘Dance’ with the upper space went hand in hand with the ground area. Arkadiy Novikov and Artem Estafev themselves were fully involved with the collaborative work. We proposed to center the space around the sculpture, the starting point of the project and found it crucial to thicken the space into a massive entity, which is simultaneously malleable and light, shape-wise. This concept brought us to the oeuvre of Henry Moore and Isamu Noguchi.

我们同时在研究水彩墙和家具的形状。我们所追求的是温暖和房间的运动性。这决定了选择浅色软垫作为这个世界的透明性、友好性和反应性的象征。顾客在一楼舒缓的环境氛围中的舒适度对我们来说是最重要的。除了椅子之外,所有的家具都是按照我们的想法定制的。我们想在平静和微妙的艺术对象上做最后的修饰,所以我们选择了由Alexander Guyvoron拍摄的黑白胶片摄影,他是一位摄影艺术家,在萨哈林岛拍摄照片。

We were simultaneously working on the watercolor walls and the shape of the furniture. What we were striving for was warmth and the kinesthetic nature of the room. This determined the choice of light upholstery as a symbol of this world’s transparency, amicability, and responsiveness. Customers’ comfort in the soothing and ambient atmosphere of the first floor was of the utmost importance for us. All the furniture with an exception of chairs was custom-made by our ideas. We wanted to put final touches on calm and subtle object d’arts, so we opted for black and white film photography by Alexander Guyvoron, a photo artist who takes his pictures on the island of Sakhalin.

Architects: VETER
Area: 251 m²
Year: 2021
Photographs: Mikhail Loskutov and Ivan Erofeev
Manufacturers: GUBI
Project Managment: New Rest
Lighting Designers: Dlina Volni
Chief Designer:Eleonora Pimenova
Leading Architect:Ekaterina Serykh
Wall Finishes:Levcha_Decor
City:Moscow
Country:Russia

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注