El Tanque休闲区 ,厄瓜多尔,Urdiales Estudio de Arquitectura

该项目位于马卡斯市南部约10公顷的城市土地上。其业主利用这一空间来分散对市中心快节奏生活的注意力,同时也用于养鱼和畜牧业。

The project is located on approximately 10 hectares of urban land south of the city of Macas. Its owners use this space as a distraction from the fast-paced life in the center of the city, as well as for fish and livestock farming.

2005年左右,从一家承包修建帕斯塔萨河大桥的阿根廷公司购买了一个储水箱,该储水箱被运到了与目前项目相同的地方。它的功能是为牲畜和灌溉供水;然而,随着几年后饮用水的到来,这个水箱就被废弃了。

Around 2005, a water reservoir tank was purchased from an Argentinean company contracted to build the bridge over the Pastaza River, which was transported and located in the same area as the current project. Its function was to supply water for livestock and irrigation; however, with the arrival of potable water a few years later, the tank fell into disuse.

概念。客户试图重新利用这个已经存在的结构,将其转换为休闲和非正式使用的空间,与自然环境有直接的关系,在那里可以与家人和朋友一起享受,是这种干预的一个大型小屋的附件,用于活动和篝火区。

Concept. The clients sought to reuse this pre-existing structure, to convert it into space for leisure and informal use that has a direct relationship with the natural context where it can be enjoyed in the company of family and friends, being this intervention an annex of a large cabin for events and a bonfire area.

社交区由两个空间组成:位于水箱内的酒吧区,经过改造使其适合居住;生活区有一个下沉的房间,用于放松和与自然的联系,这些空间由一个木制凉棚和半透明的聚碳酸酯覆盖。

The social area consists of two spaces: the bar area located inside the tank, which was adapted to make it habitable and the living area where a sunken room is located for relaxation and connection with nature, these spaces are covered by a wooden pergola and translucent polycarbonate.

材料。资源的优化是项目的关键,业主拥有来自亚马逊地区的优质木材,如Pechinche、Yumbingue、Seique、Jicopo等,这些木材被用于房间的结构、周边的甲板、凉棚和酒吧的架子,从而达到温暖和舒适的氛围。垂直板条作为可渗透的元素,将视野框向焦点,如酒吧和绿色区域,使景观具有连续性。

Materiality. The optimization of resources was key in the project, the owners had quality wood from the Amazon region such as Pechinche, Yumbingue, Seique, Jicopo, among others, which were used in the structure of the room, the perimeter deck, the pergola, and the shelves of the bar, thus achieving a warm and cozy atmosphere. The vertical slats function as permeable elements and frame the vision towards focal points such as the bar and the green area, giving continuity to the landscape.

客厅和酒吧区通过瓷砖地板整合在一起,将色彩与有机和几何图案相结合,创造出具有个性的现代空间。设计的条件之一是保留因位于户外而获得的水箱的自然锈迹,从而实现所需的乡村气息。该项目被植被所包围,与环境相连接并成为环境的一部分,重视景观并创造户外体验。

The living room and bar area are integrated through ceramic tile flooring that combines colors with organic and geometric patterns to create modern spaces with personality. One of the conditions of the design was to preserve the natural rust of the tank acquired due to its location outdoors, thus achieving the desired rustic touch. The project is surrounded by vegetation, connects with and is part of the environment, valuing the landscape and creating outdoor experiences.

Architects: Urdiales Estudio de Arquitectura
Area: 55 m²
Year: 2021
Photographs: Nicolás Provoste C.
Manufacturers: KERAMICOS, Trimble
Lead Architect: Adrián Urdiales
Client:Javier Arévalo
City:Macas
Country:Ecuador

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注