K 出版公司,韩国,Seoga Architecture

发展和变化
大条洞是一个典型的多户住宅区,在20世纪80年代和90年代得到发展。然而,最近,在狭窄的后街开始建造带有小商店的城市混合用途住宅。这使得该地区在发展、高密度和速度方面的变化逐渐明显。

Development and Change
Daejo-dong was an typical multi- family houses district which was developed in 1980’s and 1990’s. However, these days, the urban mixed-use dwellings with small shops begin to be built in the narrow back-streets. It makes a change gradually but clearly in this area on the surge of development, high-density, and speed.

有限的空间和复杂的方案
我们在规划这栋六层楼的时候,采用了复杂的空间方案。大楼主要由两个不同的部分组成:一个出版公司和两个家庭。由于出版公司的员工大部分时间都在办公桌上工作,我们将办公室设计得比通常情况下更加舒适和放松。要满足所有的要求是一个挑战:地板加热的工作空间,小厨房和餐厅,以及作家们的独立工作间。公司还需要多功能的空间来举行各种会议和活动。

Limited space and complicated program
We planned the six-stories building with a complicated space program. The building mainly consists of two different sections: a publishing company and two households. As the staffs of publishing company work on desk most of time, we planned the office more comfortable and relaxed than usual case. It was a challenge to meet all the requirements: floor heated working space, small kitchen and dining room, and individual workrooms for writers. The company also needs the multi-purpose space to hold various meetings and events.

由于该建筑由办公空间和住户组成,因此相应地设计移动线路非常重要。提供了一部电梯供老太太专用,因此,它使办公人员和住户的移动线路分开。地下一层的多功能空间也有一个独立的入口,因为它主要被公司活动的访客使用。这样一来,办公室、住户和多功能空间就可以保证独立的入口和移动线路。

It was important to design the moving lines accordingly, since the building consists of office space and households. An elevator is provided for the exclusive use of the old lady, and consequently, it makes separated moving lines for office staffs and residents. The multi-purpose space in the basement level also has an independent entrance, since it would be used by mostly visitors of company’s events. In this way, the office, households, and the multi-purpose space could secured individual entries and moving lines.

街道景观
在一个高密度的住宅区,建筑的日光斜线对策略有很大影响。经过认真考虑,我们计划将看不见的法律斜线作为建筑的外部特征。斜边给人一种不寻常的印象,这在正式的住宅中是不常见的。整个外墙只用一种材料,即棕色的砖,包括斜墙,所以建筑有一个简单而体面的外观。在夜间,楼梯间的窗户,每一个设计都不一样,都会发光,给这个古老而又变化多端的小巷注入了一些活力。

Street landscape
The architectural slant line for daylight affects the strategy significantly in a high-density residental area. After serious consideration, we planned to reveal the invisible legal slant as the exterior characteristic of the building. The slant edge gives a uncommon impression, not usual in formal dwelling, to the interior space. The whole facade is finished with only one kind of material, brown-colored bricks, including the slant wall, so the building gets the a simple and decent look. During the night time, the windows in the stair case, each designed differently, would glow and breathe some life into this old but changing back-street.

Architects: Seoga Architecture
Area: 414 m²
Year: 2017
Photographs: Shin kyungsub, Studio Texture on Texture
Manufacturers: thyssenkrupp, Chaeum Furniture, Daeseung System Window, Eagon Maru, Sangsan Ceramic
Lead Architects: Park Haesun, Oh Seunghyun
Structure Engineer: Thekujo
Construction: Dasan Construction Engineering
Mechanical Engineer: Bow Engineering
Electrical Engineer: Sungji Engineering
City:Daejo-dong
Country:South Korea

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注