La Cardinale ,蒙特利尔, L. McComber

维尔-圣洛朗的这栋半独立式都铎房的新鲜空气

长期以来,这栋建于20世纪50年代的半独立式房屋位于蒙特利尔的维尔-圣洛朗社区,是一个有三个小孩的家庭的家。多年来,在其老化的结构上增加了许多扩建部分。在后面,其破碎的空间只有一个不透明的门和四个小窗户。在没有地基的情况下,后院的附属建筑被时间磨损,使丰富的自然光无法进入厨房。在孩子们离开鸡舍后,房子要进行大修,特别是要满足主人新的生活方式的需要。业主将他的项目委托给L.McComber建筑师,有三个目标:开放生活空间,充分利用自然光和花园景观,并保留这个充满回忆的家庭住宅的精神。

A breath of fresh air for this semi-detached Tudor in Ville-Saint- Laurent

For a long time, this semi-detached house built in the 1950s in Montréal’s Ville-Saint-Laurent neighbourhood was home to a family of three young children. Over the years, many extensions were added to its aging structure. At the back, its broken-up spaces had only one opaque door and four small windows. Built without a foundation and worn by time, the annexes in the backyard were keeping the abundant natural light from coming into the kitchen. After the children fled the coop, the house was due to undergo major renovations, particularly to meet the needs of the owner’s new lifestyle. The owner entrusted his project to L. McComber architects with three goals in mind: open the living spaces, make the most of the natural light and garden view, and preserve the spirit of this family home filled with memories.

都铎式建筑,请

从街上看,现有的立面是都铎式的,它的木质半木质结构和二楼的石膏。这种经典模式在车库上方的屋檐墙上最为明显。通过将这个空间向后面延伸,在房子的两边建立了一个连接。在侧立面,红色粘土砖环绕着底层到甲板。二楼沿用了半木结构模式,并涂上了现代色彩。黑色的几何线条与浅灰色的墙面形成鲜明的对比,并在后面形成了一个三角形的屋檐图案。长条形结构的末端紧靠后墙,其黑色金属板包层和大量的窗户暴露了内部的开放式生活空间。在它的脚下,新的后甲板通过一个大的凸起的玻璃门延伸到了厨房。

Tudor, please

From the street, the existing façade is Tudor-inspired, with its wooden halftimbering and plaster on the second floor. The classic pattern is most obvious above the garage on the gable wall. By extending this space towards the back, a connection is created between the two sides of the house. On the side façade, red clay brick wraps around the ground floor to the deck. The second floor picks up the half-timbering pattern, painted in contemporary colours. Striking a contrast with the light grey walls, black geometric lines frame the windows and come together at the back in a triangular gable pattern. The end of the long structure projects against the back wall, with its black sheet-metal cladding and abundant windows exposing the open-plan living spaces inside. At its foot, the new back deck extends the kitchen by way of a large raised glass door.

后院–最后

在室内,生活空间是开放式的。通过战略性地拆除某些隔断,底层的布局将房子的中心地带向后院开放。在开放空间的正中央,大型厨房岛揭示了一个层次的变化,一边是站立的工作站,另一边是一些座位。在它的延伸部分,双重高度使自然光最大化。在上面,一条狭窄的走道连接着主卧室和它的浴室,提供了一个壮观的顶部视野,一边是院子,另一边是下面的生活区。它的钢制维伦德尔栏杆和薄木板地板,看起来和感觉就像一座悬空的人行桥。

The backyard – at last

Inside, the living spaces are open-plan. By strategically removing certain partitions, the groundfloor layout opens the heart of the house onto the backyard. Right in the middle of the opened space, the large kitchen island reveals a change in level that offers a standing workstation on one side and a few seats on the other. In its extension, the double height maximizes natural light. Above, a narrow walkway connects the master bedroom to its bathroom, providing a spectacular top view into the yard on one side and the living area below on the other. With its steel Vierendeel railing and thin wood board floor, it looks and feels like a suspended footbridge.

优雅而简单的材料

与独特的外观形成鲜明对比的是,房子的内部装饰优雅而简约。地板和橱柜的设计借鉴了餐厅墙壁上的彩色红橡木镶板。黑色和白色大理石的台面和浴室饰面完成了温暖但决定性的现代色调–给卡迪纳尔街带来了一股清新的空气!

Elegant but simple materials

In contrast with the unique exterior, the interior of the house is decorated with elegant simplicity. The floors and cabinetwork pick up from the stained red oak panelling of the walls in the dining room. Countertops and bathroom finishes in black and white marble complete the warm yet decidedly contemporary palette—bringing a breath of fresh air to Cardinal Street!

Architects: L. McComber
Area : 120 m²
Year : 2016
Photographs :Raphaël Thibodeau
Manufacturers : Atelier Stone Age, Cloud Ceramics, Fabelta
General Contractor : Construction Yannick Robert
Engineer : Latéral Conseil
Object Design : Obiekt
Architect In Charge : Philip Staszewski, David Grenier, Olivier Lord, Emmanuelle Lauzier, Laurent McComber
General Contractor : Construction Yannick Robert
City : Montreal
Country : Canada