Westerschans 1B 公寓,荷兰,Zoetmulder & Jeanne Dekkers Architectuur

Westerschans 1B是Jeanne Dekkers Architectuur和ZOETMULDER为整个Westerschans地区设计的城市发展整合计划的第二阶段。该项目由三个建筑群组成,包括社会住房、业主自用公寓、商业空间、庇护所、超市、餐饮场所和酒店等多种项目。Westerschans地区直接与历史悠久的Goes市中心、环形公路和Havenkanaal的水面相接。

Westerschans 1B is the second phase of the urban development integration plan that Jeanne Dekkers Architectuur and ZOETMULDER designed for the entire Westerschans area. This development consists of three building complexes with a varied program of social housing, owner-occupied apartments, commercial spaces, sheltered housing, a supermarket, catering establishments and a hotel. The Westerschans area directly borders the historic city centre of Goes, the ring-road, and the water of the Havenkanaal.

波浪形的阳台是一个完整的设计方案。由城市发展规划决定的水平阐述被进一步发展为圆形和波状的栏杆。这使得该建筑在城市发展组合中具有强大的身份。起伏的阳台可以俯瞰东侧的水面,在突出的点上捕捉来自南方的阳光。同时,西侧画廊上的突出点提供了一个额外的半私人的户外空间,并有晚间阳光。波浪形指的是无处不在的水,四周的悬臂提供了被动的阳光保护,以防止过热。两个紧急楼梯也被纳入到画廊的波浪中。因此,富有表现力的阳台成为一个完整的设计方案。

Wavy balconies as an integral design solution. The horizontal elaboration determined by the urban development plan has been further developed into a circular and undulating balustrade. This gives the building a powerful identity within the urban development ensemble. The undulating balconies overlook the water on the east side and catch the sunlight from the south in the protruding point. At the same time, the protruding point on the gallery on the west side provides an additional semi-private outdoor space with evening sun. The wavy shape refers to the omnipresent water and the cantilever all around provides passive sun protection to prevent overheating. Two emergency staircases have also been incorporated into the waves of the gallery. Thus, the expressive balconies become an integral design solution.

多种功能。Westerschans 1B包含29个宽敞的公寓,分布在四个楼层,住房种类多样。有六种住房类型,从标准公寓到豪华顶层公寓,所有的特点是有起伏的阳台,可以看到广阔的水面。角落公寓在端墙有一个额外的阳台或露台,顶层配备了一个后退,以强调建筑群的水平性。底层有几个零售单位,与上层购物区和下层码头都有联系。建筑下面有一个半沉式的停车场。

A variety of functions. Westerschans 1B contains 29 spacious apartments spread over four floors with a varied range of housing. There are six housing types, from standard apartments to luxury penthouses, all characterized by undulating balconies with a generous view over the water. The corner apartments have an extra balcony or terrace at the end wall, and the top floor has been equipped with a setback to emphasize the horizontality of the building complex. There are several retail units on the ground floor that are connected to both the upper shopping area and the lower quay. There is a semi-sunken parking garage underneath the building.

透明的基座连接着。Westerschans 1B是Westerschans的一个重要的城市发展环节。零售基座的圆形和透明的形状将上部购物区和下部无车码头连接起来。在基座的中心是一个宽敞的通道,可以看到水面的景色。公寓楼的主入口位于这里,作为通往码头的坡道。也可以通过建筑旁边宽阔的懒人楼梯到达水面。在码头上,沿着Westerschans 1B的外墙已经创造了空间,用于整合带座位的花槽。

Transparent plinth connects. Westerschans 1B is an important urban development link in the Westerschans. The rounded and transparent shapes of the retail plinth connect the upper shopping area with the lower car-free quay. In the centre of the plinth is a spacious passage with a view over the water. The main entrance of the apartment building is located here, as a ramp to the quay. The water can also be reached by the wide, lazy stairs alongside the building. On the quay, space has been created along the facade of Westerschans 1B for integrated planters with seats.

颜色和材料化。颜色和材料与Westerschans其他部分的物质化相匹配,这在该地区创造了一个自然的统一性。沙黄色的主要材料来自于戈斯老城中心的沙黄色IJsselsteen。这种颜色反映在沙黄色的围栏和沙黄色的光滑砖块上。在长廊上,最下面一米的砖石是用黄砖砌成的,最上面的是用棕色的砖。黄砖在视觉上位于波浪形的黄色围栏后面,这强调了外墙的水平性。棕色的砖与阳台投射在外墙上的阴影相吻合。这强调了深度效果,增强了外墙的表现力。

Colour and materialisation. The colours and materials match the materialisation of the rest of the Westerschans, which creates a natural unity in the area. The sand-yellow main materialisation is derived from the sand-yellow IJsselsteen from the old city centre of Goes. This colour is reflected in the sand-yellow fencing and sand-yellow smooth bricks. On the gallery, the bottom metre of masonry is executed in yellow brick and the top one in brown brick. The yellow brick is visually behind the wavy yellow fence, which emphasizes the horizontality of the facade. The brown brick coincides with the shadow cast on the facade by the balconies. This emphasizes the depth effect and enhances the expressive effect of the facade.

Architects: Jeanne Dekkers Architectuur, Zoetmulder
Area: 7870 m²
Year: 2020
Photographs: Jeroen Verrecht
Client:Beveland Wonen
Project Management:Marsaki
Advisors:Goudstikker|de Vries, ‘s Hertogenbosch; Lievense, Breda;
General Contractor :Van der Poel
City:Goes
Country:The Netherlands

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注