Anas Babu 之家,印度, 3dor Concepts

该场地位于马拉普兰区的Nilambur,为阿纳斯巴布和家人设计,连同他的妻子和孩子、祖父祖母和兄弟及家人居住在这里。住宅的总面积为2500平方英尺,场地的总范围为15美分。

The site is located at Nilambur in Malappuram district and designed for Anasbabu and family, along with his wife and children, Grand parents and brother and family resides here. Residence has a total area of 2500 square feet and the total extent of the site is 15 cents.

在设计时,隐私是主要的关注点。但居民的自由不应该因为隐私而受到影响,整个想法是在墙后设置一个非常透明的有活力的内部空间。住宅的形式就像一个白色的固体形状,站在不同质地的特色墙后面,而一个管状的形状向外凸出,形成一个门廊和下面的休憩空间。作为一个标志性的交叉形状在一侧,而另一侧只有一个窗户。整个墙面和坐位都用马赛克装饰。

Privacy was the major concern while designing. But freedom of the residents shouldn’t be compromised for the privacy, the whole idea was to setup a very transparent energetic interior spaces behind a wall. Form of residence is like a white solid shape standing behind a feature wall of different texture while one tube like shape projecting outward and forming a porch and sit out space beneath. As a signature crossing shapes at one side while the other side have a single window only. The entire wall and sit out is finished with mosaic.

空间质量是室内的首选。住宅内的大窗户和门廊确保了照明和交叉通风。 深思熟虑地设计基本的内部和结构元素,如家具和楼梯,是这里的主要关注点,简单而简约。通过大开间看到的风景和景观也是室内美学的调味品。

Space quality is preferred in interiors. Large windows and jallies inside the residence ensures lighting and cross ventilation. Thoughtful design of essential interior and structural elements such as furniture and staircase is the major concern here, simple and minimal. Views and landscape seen through the large openings are also spices interior aesthetics.

客厅里安排了一个最小的定制长凳,可以随时坐下。这个空间的主要吸引力是通过全高的窗户看到郁郁葱葱的绿色。起居室的另一侧安排了一套舒适的沙发,这个空间被一个设计好的鞋架隔开。从这里可以进入天井空间,天井里有一个鱼塘,是一个主要的景点。在起居室的旁边,有一个双层高度的区域,那里摆放着餐桌和标志性的楼梯。

Living room is arranged with a minimal custom made bench is ready to sit. Major attraction of this space is lush greenery viewed through the full height windows. Other side of the living area have a comfy set of sofas arranged, this space is separated by a designed shoe rack. An entry is possible here to the patio space with a fish pond as a major attraction. Next to the living area, a double height area is present where dining table and iconic staircase is set up.

定制设计的餐桌是存在的。楼梯的设计使其成为整个公共区域的一个主要设计元素。楼梯设计的基础是两个倾斜的墙壁上固定的U形楼梯和细小的台阶。用餐空间的一侧是用定制的Jalis墙,而另一侧是一个带有早餐台的开放式厨房。一条长长的路直接通向一楼的两间卧室。说到一楼,楼梯通向一楼的画廊空间。从这个空间,一间卧室位于门廊上方。另一个房间位于后方。

Custom designed dining table is present. Staircase is designed so that it act as a major design element in the entire common area. U shaped stirs with thin steps fixed on two sloped walls is basis of staircase design. One side of the dining space is walled with custom made jalis while other side is an open kitchen with breakfast counter. One long path is leading directly to the two bedrooms in ground floor. Talking about the first floor, staircase is leading to the gallery space in first floor. From this space a bedroom is situated above the porch. Another room is situated in the backside.

Architects: 3dor Concepts
Area: 2500 ft²
Year: 2018
Photographs: Rule of Thirds
Manufacturers: AutoDesk, Bathroom fixtures, Electrical system, Tile, Trimble Navigation, UPVC Windows
Lead Architects: Ar.Muhammed Naseem, Ar. Ahmad Thaneem, Ar.Muhammed Jiyad
Consultants: NIL
Landscape: 3dorconcepts
Engineering: Deframez kondotty
Design Team:Muhammed Naseem, Ahmad Thaneem, Muhammed Jiyad
Clients:Mr.Anasbabu & family
Collaborators:NIL
City:Nilambur
Country:India

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注