Faena 艺术中心 ,阿根廷, Mc Cormack Asociados

法埃纳艺术中心是关闭该综合体的建筑。它被Molino Sur和前面提到的 “L “形建筑所包围,外墙位于Azucena Villaflor和Aime Paine街,是对该建筑群的机房原来所在区域的改造和扩建。它基本上是一个两层楼的建筑,底层和三层高的一楼,被改造成一个大型的 “T “形空间,可用于多种用途。该部门由配套的服务设施完成,这些服务设施被安置在地下部门、露台上,以及在角落里增加的新建筑中。

The Faena Art Center is the building that closes the complex. Embraced by the Molino Sur and by the previously mentioned “L” shaped building, with a façade on Azucena Villaflor and Aime Paine streets, it is the remodeling and expansion of the sector where the complex’s engine room was originally housed. It is basically a two-story building, the ground floor and a triple-height first floor, which is transformed into a large “T”-shaped space for multiple uses. The sector is completed with complementary services, which are housed in an underground sector, on the terrace, and in a new building that is added on the corner.

总的来说,街道上具有特定时期特征的外墙和体量被保留并得到重视。现有的坡屋顶被一个具有类似特征的新屋顶所取代,整个结构被加固。中间的板块被替换,以获得良好的底层高度,用于各种用途(商业、活动、展览),下面增加一个地下室,用于服务。我们建议在尊重历史背景的基础上进行美化和改造。通过在被拆除的痕迹中创造外部和内部空间–公共和半公共空间–对现有的遗产结构进行改进,使该提案具有开放的特点,允许与社会沟通。

Broadly speaking, the facades of a specific period character on the streets and the volumetry are preserved and valued. The existing gabled roof is replaced by a new one with similar characteristics and the entire structure is reinforced. The intermediate slab is replaced to obtain good height on the ground floor for various uses (commerce, events, exhibitions) and a basement is added below, for services. It is proposed to beautify and transform on the basis of respect in the historical context. By creating, in the traces of the demolished, exterior and interior spaces – public and semi-public – an enhancement of the existing heritage structure is generated and gives the proposal an open character that allows communication with society.

美学以一种新的方式被整合,简单的美德表现在直线的主导地位。干预措施与现有的几何形状相适应,但从中出现了一个动态的视野,使公共和私人之间的必要对应关系具体化。试图将该建筑转变为文化和社会生活发展的一个重要吸引点,使其与该地区的特点相协调。
The aesthetics are integrated in a new way, with the virtue of simplicity that is expressed in the predominance of straight lines. The interventions are adapted to the existing geometry but from them, a dynamic vision emerges that materializes the necessary correspondence between the public and the private. An attempt is made to transform the building into a great pole of attraction for the development of cultural and social life, putting it in tune with the character that is to be given to the area.

Architects: Mc Cormack Asociados – Balbuena / Mc Cormack / Wofcy
Area : 1800 m²
Year : 2009
Photographs :Gon de Fabio, Daniela Mac Adden
Manufacturers : AutoDesk, Calello hermanos, DAMTSA, Ingeniería gastronómica, Obras & Sistemas
Lead Architects : Balbuena, McCormack, Wofcy
City : Puerto Madero
Country : Argentina