Gloma House住宅,葡萄牙,BDArquitectura

Gloma House是由BDArquitectura设计的位于葡萄牙Ansião的极简住宅。建筑物的出发点是与自然的永久接触。该建筑是通过主轴进行组织的,不仅要解决所有可行的程序,而且还应作为社交和私人区域的边界元素。这个单层楼的房屋从地板上抬起,保持了一些旨在实现共生关系的连接点。
所应用的解决方案通过其形状创建了小的露台,从而简化了围绕其自然环境所遇到的材料和形状。两块有机形状的混凝土板定义了外部轮廓,创造出一种具有自由感的作品,因此,内部区域的创造具有多样性,并具有外部渗透性。因此,这些区域不受墙壁的限制,但可以扩展,自然是唯一的边界。

Gloma House is a minimal residence located in Ansião, Portugal, designed by BDArquitectura. The departure point of the building is the permanent contact with nature. The construction is organized through a main axle which not only intend to solve all the workable program, but also operate as a border element of the social and the private areas. This one story house is elevated from the floor maintaining some connection points which intend to achieve a symbiotic relationship.
The applied solution creates small patios through her shape, providing the simplicity of materials and shapes encountered on the nature that surrounds it. Two concrete slabs with organic shapes, define the exterior outline, creating a piece with a sense of freedom and consequently, diversity in the creation of the interior areas, as well as permeability with the exterior. The areas are thus not limited by walls, but span out, with nature serving as the only boundary.

Design:BDArquitectura
Photography:Hugo Santos Silva