The Parchment Works住宅,英国北安普敦,Will Gamble Architects

Parchment Works是位于英国北安普敦郡的一处极简主义建筑,由Will Gamble Architects设计。现有的房产包括一个二级上市双层正面维多利亚住宅。与房子相连的是一个废弃的牛棚,更远处是一片废墟,原来是一个羊皮纸工厂和预定的纪念碑。

The Parchment Works is a minimalist property located in Northamptonshire, United Kingdom, designed by Will Gamble Architects. The existing property consisted of a Grade II listed double fronted Victorian house. Connected to the house was a disused cattle shed and beyond that a ruin, which was a former parchment factory and scheduled monument.

客户最初的要求是改造牛棚,拆除废墟,为新的扩建让路。从设计过程的一开始,客户就把废墟看作是一种约束,而不是一种积极的资产,可以通过敏感而周密的干预来庆祝。
与拆除废墟相反,Will Gamble Architects提出了“建筑中的建筑”——两个轻质体量可以巧妙地插入石墙内,以保护和庆祝它。无论是室内还是室外,都选用了真实的材料,参考了基地的历史和周围的乡村环境。
外部使用了耐候钢、橡木和再生砖。扩建部分采用了当地主要使用的回收材料,既经济又可持续,同时允许方案与周围环境巧妙融合。在内部,现有牛棚的结构梁暴露在外面,钢结构也暴露在新的部分——石墙被重新尖化,用石灰粉刷以产生斑驳的效果,混凝土基座沿着基底浇筑,形成整体的壁脚。当代厨房(也由实践设计)并置了废墟的不均匀和无序的性质,并在历史背景下延续了现代干预的主题。

The client’s initial brief was to convert the cattle shed and demolish the ruin to make way for a new extension. From the beginning of the design process it was clear that the client viewed the ruin as a constraint as opposed to a positive asset that could be celebrated through a sensitive but well conceived intervention.
Instead of demolishing the ruin, Will Gamble Architects proposed ‘a building within a building’ – where two lightweight volumes could be delicately inserted within the masonry walls in order to preserve and celebrate it. A palette of honest materials were chosen both internally and externally which references the site’s history and the surrounding rural context.
Externally, corten steel, oak, and reclaimed brick were used. The extension was built from up-cycled materials predominantly found on site which was both cost effective and sustainable, whilst allowing the proposal to sensitively blend into its surroundings. Internally the structural beams of the existing cattle shed were exposed, as well as the steelwork to the new parts – the stone walls were re-pointed and washed in lime to create a mottled effect, and a concrete plinth was cast along the base to create a monolithic skirting. A contemporary kitchen (also designed by the practice) juxtaposes the uneven and disordered nature of the ruin and continues the theme of a modern intervention set within a historic context.

Design:Will Gamble Architects
Photograph:Johan Dehlin